Peter R. de Vries: Wie was hij nu echt?

jan 18, 2022 | Democratie in Balans

De NOS is de weg kwijt. Het lijkt nog erger gesteld in de commerciële mediawereld.

Wijlen Peter R. de Vries.

‘Over de doden niets dan goeds’, is een gezegde wat het waard is om in ere te houden. Echter, is het belangrijk om voor Peter R. de Vries een uitzondering te maken.

Sinds Peter R. de Vries is vermoord, duikt zijn naam nog vaak op in de media. Iedere keer met het doel om De Vries als een moderne heilige voor te spiegelen. Nederland was in shock toen in juli 2021 de aanslag op Peter R. de Vries gepleegd werd. Of in ieder geval: de media en de politiek waren in shock.

Vanaf die tragische avond is van alle kanten gepoogd om de moord op De Vries als een aanslag op de journalistiek of advocatuur te projecteren. Gelukkig werd al snel duidelijk dat het motief waarschijnlijk ligt in de bemoeienis van Peter R. de Vries met vastzittende criminelen.

Gebeurd en gehoord uit Amsterdam:

Eind jaren ’80 had John de Mol een mediabedrijf in Hilversum. Zijn bedrijf was zo goed als failliet. Peter R. de Vries heeft destijds, als tussenpersoon, 1 miljoen gulden van crimineel Klaas Bruinsma naar het mediabedrijf van John de Mol doorgesluisd. De verdere ontwikkeling van het bedrijf van John de Mol kennen we van Tv, uit de krant en de Quote 500.

Hoewel het witwassen waarschijnlijk verjaard is, blijft deze criminele handeling van Peter R. de Vries nog immer actueel.

Het betekent namelijk dat het concern van John de Mol is gebouwd op crimineel geld. Als de basis van een bedrijf crimineel geld is, dan rot dit in lengte van jaren tot in alle geledingen van het bedrijf door, tenzij het gecorrigeerd wordt. Dat is overduidelijk niet het geval bij de zaken van John de Mol.

Deze daad heeft daarom tot op de dag van vandaag actuele betekenis:

  • Johan Derksen en zijn kompanen verdienen hun salaris van crimineel geld.
  • De miljarden van De Mol in de Quote 500, zijn opgebouwd met crimineel geld.
  • Vele Tv-programma’s vertelden het verhaal met crimineel geld.
  • Het blad LINDA is waarschijnlijk gebouwd op crimineel geld.
  • Novamedia en de Nationale Goede Doelen Loterijen hebben met crimineel geld samengewerkt om geld uit de zak van Nederlanders te kloppen. Met dat geld hebben ze o.a. een moordenaar gefinancierd.

Ja, Peter R. de Vries was een man als geen ander.

Alleen op een andere manier dan de media u wil laten geloven.